sobota, 26 lipca 2014

Domowe McFlurry

Bez zbędnych wstępów. Kto nie lubi McFlurry? Dobra, ja nie lubię. Ale w ramach eksperymentu kulinarnego można się poświęcić, a nie wyszło wcale takie złe. Smakowało niemal identycznie jak oryginalne, a zaletą jest całkowita dowolność w wyborze dodatków i możliwość prostego przygotowania w domowym zaciszu. Kto spróbuje?

Składniki:
na 2 małe porcje





  •  Lody śmietankowe (ja użyłam trzech big milków, ale bardziej ekonomiczną wersją będzie zakupienie całego pudełka)
  • 2-3 łyżki zimnego mleka
  • Dowolne dodatki - u mnie snickers i lion, niecałe dwa małe batoniki na porcję
  • Polewa czekoladowa, toffi, lub jakakolwiek inna

Przygotowanie:

1. Batoniki kroimy na małe kawałeczki. 


2. Lody wraz z mlekiem wrzucamy do blendera i miksujemy


3. Przelewamy do szklanek i dekorujemy polewą. 


Banalnie proste. Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Mniam, muszę spróbować :3

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo ale super! Dzisiaj się za to biorę :-)
    Ciekawe, czy dałoby się zrobić tę polewę samemu. Wiadomo - te kupne to niestety sama chemia ;3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety, ale P najbardziej lubi polewę o smaku toffi a uznałam, że jej przygotowanie byłoby zbyt skomplikowane :D Za to odkryłam, że kupna polewa smakuje rewelacyjnie - jak takie słodkie mleko z tuby - i przez następne dni wyjadałam ją łyżkami.... :)

      Usuń